26/2/08

26 de febrer de 2008 - Cançons que simplement... m'agraden

Una cosa que hem va sorpendre a l'arribar a Dublín, es que les cançons que sonen a Espanya, aquí ja fa mooolt de temps que han sonat. Ara us ficaré un resúm dálgunes de les cançons que sonen més aqui i que més m'agraden.

















Pero sempre es troba a faltar escoltar una cançó com la següent


25/2/08

25 de febrer de 2008 - Primera visita a Dublín

Ja he tingut la primera visita a Dublín!!!! Més curta de lo que m'agués agradat però ha estat genial! La meva primera invitada!!!


D'aquí a dues setmanes venen més persones!!!!!!! Ja en tinc ganeeees! Un finde amb "bon temps", una mica fred però sense pluja! Cap de setmana per passejar per Dublín, disfrutar de l'ambient, mirar botigues i fer uns cuants "hot chocolate".




18/2/08

18 de febrer de 2008 - Algunes fotografies de Dublín

Us deixo unes otografies que ha fe el meu company de pis sobre dublin:

Podeu veure més fotografies seves aquí: http://picasaweb.google.com/ri3zzz



14/2/08

14 de febrer de 2008 - Moltes felicitats Laura!!!!

Des de Dublín, només desitjar-te Laura un GRAAAN DIAAAA i que t'ho passis moooolt bé!!!! (aviat estareu aquí a visitar-me!)


Mooooltes felicitats!!!



14 de febrer de 2008 - Will you be my valentine?

Avís: Aquest post es "cursi" a matar ja que el dia ho requereix.. haurieu d'estar aquí per veure com Dublín es tenyeix de rosa i vermell per celebrar aquest dia! Quedeu avisats......

(Haig de dir que estic totalment en desacord de Sant Valentí a Espanya ja que és una campanya per vendre però aquí a Irlanda té un altre sentit i, a part de ser una campanya comercial, la gent té el sentiment de Sant Valentí, és per això que li he dedicat un post!)





Sant Valentí i aquí sembla que la gent es torni boja... la televisió o para de fer anuncis, per la radio... totes les cançons que fan són d'amor.. pos eso...



Will you be my valentine?



RONAN KEATING

"When You Say Nothing At All"

It's amazing
How you can speak
Right to my heart
Without saying a word,
You can light up the dark
Try as I may
I could never explain
What I hear when
You don't say a thing

The smile on your face
Lets me know
That you need me
There's a truth
In your eyes
Saying you'll never leave me
The touch of your hand says
You'll catch me
Whenever I fall
You say it best
When you say
Nothing at all

All day long
I can hear people
Talking out loud
But when you hold me near
You drown out the crowd
(The crowd)
Try as they may
Could never define
What's been said
Between your
Heart and mine

(You say it best
When you say
Nothing at all
You say it best
When you say
Nothing at all)

The smile on your face
The truth in your eyes
The touch of your hand
Let's me know
That you need me

(You say it best
When you say
Nothing at all
You say it best
When you say
Nothing at all)

The smile on your face
The truth in your eyes
The touch of your hand
Let's me know
That you need me

(You say it best
When you say
Nothing at all
You say it best
When you say
Nothing at all)

---------------------------------------

Traducció ràpida

---------------------------------------

És increíble
Com pots parlar
directament amb el meu cor?
Sense dir una paraula,
pots iluminar la foscor
Encara que ho intentés
jo mai podria explicar
el que escolto quan
no dius res

El somriure en la teva cara
em permet saber
que hem necesites
Hi ha una veritat
en els teus ulls
dient que mai hem deixaras
El tacte de la teva mà
hem captiva
Cada cop que ho provo
cuan dius
res en absolut.

Durant tot el dia
puc escoltar a la gent
parlar en veu alta
Pero quan estas a prop
fas callar a la multitud
ho proven pero
pero mai es podria dir
el que s´han dit
el teu cor i el meu

(You say it best
When you say
Nothing at all
You say it best
When you say
Nothing at all)

El somriure en la teva cara
la veritat en els teus ulls
el tacte de la teva ma
hem fa saber
que hem necesites...

Post dedicat encara que sigui cursi ;)

12/2/08

12 de febrer de 2008 - Com treballem a NO

A petició de l'Abel (company d'Altentic) us explicaré tècnicament amb quines eines i quins entorns treballem a la meva empresa actual (evito ficar noms d'empresa en el blog perque estic descrivint una mica el com funciona... i paso de problemes que aquestes coses últimament estan molt de moda!)

La meva empresa que l'anomenare NO distribueix un programa de prevenció i detecció de fraus bancaris, estafes, terrorisme, etc... En definitiva.. el tema que esta de moda actualment (una empresa que ha sabut nèixer en l'època adecuada i en el lloc adecuat). Aquest producte s'instala als diferents clients que són bancs i companyies d'assegurances de tot el món. Cadascú té la seva versió personalitzada del producte (com es lògic).

Com aconsegueixen separar les diferents fases dels projectes?? Tenim el NO Core que es el cos central de l'aplicació. Aquest és el principi bàsic per a que aquesta funcioni (conté tots els conectors amb la base de dades, la gestió de les capes MVC, etc...) Està fet en Java Struts, Java Spring i Java Hibernate! Tot aixó ben presentat en els seus corresponents arxius XML i amb els seus properties, JavaDocs, etc... Tot aquest codi el manté un equip que només s'encarrega de que el Core estigui sempre al 100% (van amb el Bugzilla com bojos), son el Core Dev Team. Alhora, hi ha el QA Core Team que s'encarrega nomes de fer proves i mes proves amb JUnit i Jtest sobre el core i reporta errors mitjancant Bugzilla al Core Dev Team.

El core, té una eina feta per NO que permet dissenyar pantalles, acoplar-les a la base de dades, disenyar workflows, etc.. (una pasada d'editor!). Mitjancant aquest editor estem els de Customer Engineering Team (CET) que ens dediquem a tunejar el Core per a que s'adapti als requeriments de cada client. El CET esta dividit en diferents clients i som uns 5 - 6 per client (depenent de les coses que aquests demanin). Aquests CET el que realitzem és desenvolupar els requeriments, bugs, etc.. dels clients mitjantcant el screen configurator (la eina que us he comentat abans) i tocant XML i codi Java directament.

A part, l'eina de NO té moltes subeines que depenent si el client paga més o menys es van acoplant al Core. El CET tambe treballem realitzant noves eines o mantenitn-les. Per exemple: jo ara estic en un equip de 13 persones, jo estic fent els REPORTS (informes) que ha de treure una nova eina que es diu Enterprise Investigator Management. Els reports (per a qui li interessi) els fem mitjancant Apache Escape Velocity (una eina per fer plantilles per a reports). Aquests reports van directes a les organitzacions mundials de recerca del crim organitzat i dels fraus bancaris. (TOT UN MÓN)

Com esta tot organitzat? Tenim un CVS on tenim tot el codi font i després, cada projecte va fent els seus Tags, Branches, etc... tot depenent de les releases que es comprometi a fer cada equip amb el client.

El QA Team (quality team) s'encarrega de provar exahustivament cada release (sigui pel client que sigui) i ens reporta qualsevol problema.

El programa de NO esta dissenyat per funcionar en qualsevol servidor (Websphere, JBOSS, Apache, etc..) i per qualsevol base de dades potent actual (Oracle, MySql, DB2, etc...).

Nosaltres desenvolupem mitjantcant Eclipse Europe (principalment) encara que hi ha gent amb l'IBM Websphere i altres instalat... com que és independent del servidor.. cadascú tria lo que li agrada mes!

A part tenim un Microsoft Sharepoint on pots trobar qualsevol cosa de documentació. Mitjançant el Sharepoint, pots editar, visualitzar, controlar versions etc.. de cada document que es genera) Ahhhh i per cert... es genera documentació per a tot (Disenys funcionals, tècnics, excels de control, proves, documents de les reunions, etc....!)

11/2/08

11 de febrer de 2008 - Com tractar bé al personal

Avui escric una mica el com en la meva empresa tracten al personal (parlant en una experiència de 4 setmanes treballant aqui).

Despres d'haver estat aquestes 4 setmanes, crec que moltes empreses espanyoles haurien d'apendre, pero això ho jutjareu vosaltres. Faré una llista de les coses que m'han sorpres alhora de cuidar, informar i tractar al personal.

  1. Una intraweb feta wiki on tothom hi pot col·laborar, un fòrum on tothom pot dir la seva, un taulell d'anuncis on pots ficar entrades a la venta, comprar, vendre coses etc... En definitiva, una intraweb on tothom hi pot colalborar i on hi pots trobar tooot tipus d'informacio, fotografies, etc.
  2. La meva empresa té ara mateix un edifici a Dublín de 4 plantes. Cada planta té una "Cantina" on hi ha: taules, un sofa, nevera, microones, sandwitchera, torradora, cafetera expresso, rentaplats, plats, coverts, gots, tasses, i també hi pots trobar (i es per a ús de tothom) mantega, melmelada, sucre, cafè, te, pa de tot tipus i tot fresc i del dia. Pots esmorzar arribant a la feina!
  3. Per nadal organitzen una graaan festa.
  4. A l'estiu fan una barbeque.
  5. Hi ha el comité d'sports & social events que de moment han organitzat una nit a un "club de la comedia" amb sopar inclòs.. Sabeu que.. la meva empresa subenciona un 75% de l'entrada.. .nomes s'ha de pagar 10 eurus i la resta (30) ho paga l'empresa.
  6. L'altre dia, arribant al mati teniem pancakes frescos per a tothom, amb melmeladas i siropes. Per a qui no sapiga que es un pancake (jo m'incloc) us deixo aquest link: http://en.wikipedia.org/wiki/Pancake

I tot aixo en 4 setmanes que he estat aquí.... ja us anire informant de altres mesures!

Ahhh i una cosa que hem va agradar tambe és que tenen una estricta politica de reciclatge!!!

Això si... aquí no hi ha l'estoneta del cafè ni aquestes coses... cuan es treballa.. es treballa. Però pleguen el 99% dels dies alhora!

8/2/08

8 de febrer de 2008 - Un mes i un dia

Sembla que fos ahir quan vaig aterrar a l'aeroport de Dublín, amb les maletes a l'esquena i tot una ciutat i un món per descobrir! D'aquest dia ja en fa un mes i un dia (vaig arribar el 7 de gener de 2008) i us haig de dir que de moment tot són coses positives!

Us haig de dir que val molt la pena fer un pas aixi, es un pas una mica dificil i més si el fas sol però un cop "used to" (acostumat) és una gran gran experiència que la recomano a tothom. Aprens a espavilar-te, a moure't per tot arreu, et treu les vergonyes, te n'adones de mooooltes coses i en definitiva, et fa creixer com a persona... perque si no ho fas.. el mon se't menja!

En un mes he passat dies de tot. Molts més de bons que de dolents.. pero d'aquests ultims també n'hi han! Dies d'aquells que ho engegaries tot a la merda i agafaries el primer avió per estar al costat de la gent que més troves a faltar. A part d'aquests dies... jo el que faig cada matí i es llevar-me i mirar-me al mirall... veure lo beautiful que soc :P i a part d'aixo hem dic a mi mateix: OLE TUS COJONES! Sembla una tonteria, pero en dies difícils et dona ànims per siguir endavant!

Una persona que ara admiro més i que també des d'aqui li dic OLE TUS COJONES és al JOONA que ho va deixar tot per viure a Catalonia next to Nuria! OLE TUS WEBS JOONA!


6/2/08

6 de febrer de 2008 - Moltes felicitats!!!!

Moolteeeessss feeeeliiiiccciiiiitaaaaaatttsss!!!!!! Avui en fas 21!!! Espero que hagis tingut un moolt bon dia!!!

Felicitats guapa des de Dublín!


4/2/08

4 de febrer de 2008 - A quina distància estic

A quina distància estic:




Mostra un mapa més gran

1/2/08

1 de febrer de 2008 - Veure els teus programes allà on estiguis

Que fariem sense internet.... Gent com jo, que estem desplaçats ,podem donar gràcies a internet ja que mitjançant aquesta eina, podem estar en contacte amb les nostres arrels, amb les persones estimades i amb la nostra cultura, per molt lluny que estiguem.


Aquesta és una de les raons que demano un internet lliure i gratuït. Un contingut lliure (pero sempre respectant els drets d'autor).

Us dic això ja que aquests dies estic apreciant aixó de tenir internet. Poder veure el final de Ventdelplà, veure cada setmana Polònia, veure els Hombres de Paco o Aïda! A part d'això, també hem de tenir en compte els programes de ràdio per internet! Que bo és escoltar i seguir un partirt del Barça gràcies al Puyal o RAC 1 per molt lluny que estiguis.

No és el mateix que estar a casa, però et fa sentir una mica més aprop.

apa... Salut i Polònia!!!!!

Seguim en contacte...... Seguim llegint-nos...

Us recomano: